AZL 
Ontwikkeling van de onboardingapp 2.0

Waar hebben we naar toe gewerkt?

De pensioenuitvoerder AZL was reeds in bezit van een onboardingapp, waarin medewerkers het onboardingproces doorliepen. Oscar Scipio, HR-adviseur bij AZL, kwam echter tot de conclusie dat het hele proces rondom de app veel beter kon worden geregeld en gefaciliteerd. Zo kwam AZL terecht bij DUROI People.

‘’Wij waren op zoek naar een partij die ons juist meer kan ondersteunen, adviseren en ontzorgen in het hele HR-proces. Ook met als doel om de app meer flexibel en op maat in te zetten. DUROI People is hierin een goede partner gebleken.’’

Waar we dus naartoe zijn gaan werken? Naar de AZL onboardingapp 2.0!

Wat hebben we gecreëerd?

Op dit moment hebben we een versie 1.0, die nodig was om een juiste basis te leggen. De content van de vorige onboardingapp is overgezet naar de nieuwe applicatie, waarmee we de app kunnen doorontwikkelen naar de volgende versie.

Just in time!
Een van de zaken die we gaan ontwikkelen is het just-in-timeprincipe. Een manager die enkele keren per jaar een medewerker aanneemt bij AZL heeft niet goed in beeld welke zaken hij zoal kan uitvoeren tijdens het onboardingproces. We gaan daarom een functionaliteit ontwikkelen die ervoor zorgt dat elke manager een bericht krijgt met taken die hij allemaal gaat uitvoeren, wanneer een nieuwe medewerker start. Je zorgt er op deze manier voor dat alle informatie pas beschikbaar komt als het er ook echt toe doet.

Je eigen HR-reis
Bij de 2.0-versie is er straks ook een persoonlijke HR-reis voor elke medewerker beschikbaar. Een startende manager doorloopt dus een andere reis in de app dan een nieuwe communicatiemedewerker. Dit zijn immers twee totaal verschillende functies die ook andere informatie nodig hebben. Met behulp van verschillende modules komt informatie gericht beschikbaar voor elke nieuwe medewerker. Als deze informatie dan ook nog eens op interactieve en aantrekkelijke wijze wordt overgebracht, draagt de app effectief bij aan het bevlogen landen van elke medewerker binnen de organisatie van AZL.

Wat vindt AZL?

,,DUROI People is een echte partner die je perfect ondersteunt bij het zo goed mogelijk laten landen van medewerkers binnen de organisatie. Hierin adviseren ze diepgaand op zowel het technische vlak als op procesgebied. Zo helpen ze je bij het effectief inrichten van de onboardingapp, maar ook het hele HR-traject eromheen wordt ondersteund. Alles verloopt heel toegankelijk en met korte lijnen. Je hebt met DUROI People een echte vakkundige adviespartner aan je zijde!’’

Oscar Scipio, HR-adviseur AZL