Ontmoet Lotte!

Wie zijn de gezichten achter DUROI People? Wij laten het je met alle plezier zien! Met vandaag in the picture: Lotte Steinbusch, onze bevlogen junior HR-professional. Welke werkzaamheden voert zij uit? En waar kan zij écht niet zonder? Laten we het eens vragen! 

Hoe Lotte bij ons terechtkwam…

In het derde jaar van mijn opleiding Business Studies aan Zuyd Hogeschool (voorheen People and Business Management) liep ik mijn beroepsopleidende stage bij pensioenuitvoerder AZL in Heerlen op de afdeling P&O.

Met het thema ‘onboarding’ heb ik bij AZL al mogen kennismaken. We organiseerden – door COVID-19 online – onboarding workshops waarin nieuwe medewerkers op een interactieve manier kennis konden maken met de cultuur van AZL en haar dienstverlening. AZL maakte sinds enkele jaren al gebruik van een onboarding app, maar besloten in 2020 de overstap te maken naar DUROI People. Vanuit die nieuwe samenwerking kwam ik dus al enkele keren in contact met de organisatie.  

Ik raakte al snel enthousiast van alle verhalen over de aanpak en klanten van DUROI People. Ook de sfeer op het kantoor van DUROI vond ik erg prettig, geen onnodige poespas maar collega’s die naar elkaar luisteren en open staan voor nieuwe ideeën en inzichten.

De vraag of ik naast mijn studie twee dagen in de week bij DUROI People wilde werken, kon ik dan ook al snel met een volmondig ‘ja’ beantwoorden! Ik keek uit naar een nieuwe uitdaging waar ik de geleerde theorie vanuit mijn opleiding gelijk kan combineren met ervaring opdoen in de praktijk. 

Bij DUROI (People) werken behulpzame collega’s allemaal met grote passie voor hun eigen vakgebied. Eigen initiatief en inbreng wordt gewaardeerd waardoor collega’s naar elkaars inzichten luisteren en graag de samenwerking met elkaar opzoeken.

Het aspect ‘samenwerken’ komt ook terug in de manier van werken en aanpak van DUROI People. We houden er niet van om de klant op voorhand een aantal interventies voor te leggen of met een aantal standaard adviezen te komen en te zeggen ‘zo gaan we het doen’. Dat past niet bij ons. Niet als organisatie maar zeker niet als team. We kiezen er bewust voor om écht de samenwerking op te zoeken met klanten en dat maakt het werk juist zo leuk en afwisselend.

Samen met klanten om de tafel zitten en samen bekijken wat er allemaal wel mogelijk is en waar behoefte aan is, dát vind ik ontzettend leuk. Zo komen we samen steeds tot nieuwe ideeën waar we zelf misschien nog niet zo snel aan hadden gedacht. Op die manier leren we elke keer met én van elkaar, iets wat voor mij en ons als team heel belangrijk is.


Geen dag is hetzelfde!

Mijn werkzaamheden bij DUROI People zijn heel afwisselend. Dit hangt natuurlijk ook samen met het ‘soort’ klanten dat we hebben. Grotere organisaties met – in verhouding – heel veel medewerkers lopen in de praktijk toch tegen andere uitdagingen aan dan relatief kleine organisaties. Dit maakt het werken bij DUROI People erg leuk en divers. Geen dag is hetzelfde!

Zo ga ik bijvoorbeeld mee met klanten in gesprek om te bekijken hoe we de onboardingreis van nieuwe medewerkers het beste kunnen invullen. Ook hier komt het aspect samenwerken en maatwerk weer terug, in de onboardingreis willen we nieuwe medewerkers namelijk al zo goed mogelijk  kennis laten maken met de cultuur van een organisatie. Nadat we alles gezamenlijk hebben besproken ga ik aan de slag met de uitwerking! Maar ook in dit proces staat een continue dialoog binnen ons team en met de klant voorop.

Daarnaast houd ik me ook bezig met het uitvoeren van een uitstroomonderzoek bij enkele van onze opdrachtgevers. Op basis van de grove data, enquêteresultaten en aanvullende (telefonische) interviews kunnen we een hoop nieuwe inzichten in kaart brengen. Binnen welke periode verlaten de meeste mensen een organisatie? Wat was voor hen de doorslaggevende reden om een organisatie te verlaten? Op welke aspecten kijken zij minder positief terug? En wat had de organisatie kunnen doen om het vertrek van de medewerker te voorkomen? Allemaal vragen die in het uitstroomonderzoek terugkomen en die niet alleen de organisatie een hoop inzichten verschaft, maar ook de vertrekkende medewerker het gevoel geeft dat er naar hun tips en ervaringen wordt geluisterd. Zo dragen wij eraan bij dat een medewerker ook ná het dienstverband een ambassadeur voor de organisatie blijft.


En waar krijgt Lotte nu eigenlijk energie van?

Kort samengevat is dat voor mij ‘in contact staan met mensen’. In mijn werk bij DUROI People uit zich dit in de samenwerking binnen ons team en binnen DUROI, maar zeker ook in de gesprekken met klanten. Ik vind het heel leuk om nieuwe inzichten met elkaar te delen. De een hoort bijvoorbeeld iets in een podcast en de ander leest een interessant artikel. Door dit met elkaar te delen krijg ikzelf ook nieuwe inzichten en denk ik ‘oh ja, zo had ik er inderdaad nog niet naar gekeken’. Dit levert naar mijn idee hele interessante gesprekken op.

Op persoonlijk gebied zijn dit voor mij mijn vrienden en familie. Zo eten we op maandag bijvoorbeeld standaard met de hele familie bij opa en oma thuis, dat is vooral erg gezellig maar voor ons ook heel belangrijk. In het weekend onderneem ik graag iets met onze vriendengroep, we zijn altijd wel in voor een feestje of gaan gezellig op stap! Nu dit door corona natuurlijk niet meer zo vanzelfsprekend is krijgen we er steeds meer nieuwe hobby’s bij. Zo gaan mijn vriend en ik in het weekend graag op pad voor een lange wandeling (iets wat we voorheen niet zo snel deden) en maak ik met vriendinnen allerlei cocktails gewoon thuis in onze eigen keuken.  


Wat we tot slot nog heel graag willen weten, waar kan Lotte nu écht niet zonder leven?

Dan moet ik toch eerlijk toegeven dat dit mijn telefoon is. Ik ben er gelukkig niet de hele dag aan vastgeplakt en probeer ook wel een beetje op mijn schermtijd te letten. Maar… Ik vind het echt heerlijk om in de avond vlogs op YouTube te kijken of series op Netflix. En via mijn telefoon sta ik natuurlijk heel makkelijk en snel in contact met mijn vrienden en familie. Als iemand een grappige meme voorbij ziet komen of als mijn moeder een lekker recept heeft gezien wordt dit toch altijd wel even gedeeld. Dit kan ik echt heel lastig missen!


(Remote) kopje koffie drinken met Lotte om te kijken hoe wij jouw organisatie kunnen ondersteunen in die HR-reis? Neem dan zeker contact op!

Vond je dit verhaal leuk?

Deel op Twitter
Deel op LinkedIn